Gratis verzending
Verzending €3,95
Alle producten speelklaar gemaakt
14 dagen niet goed, geld terug
0
0,00 0 artikelen

Geen producten in de winkelwagen.

Thuis in blaasinstrumenten
Blaasinstrumenten - Gitaren - Percussie - Slagwerken

Prijs

Prijs

Brugman Muziek specialist in muziekinstrumenten

Bent u op zoek naar een specifiek artikel of heeft u een vraag over één of meerdere van onze producten. Neem dan contact met ons op, onze deskundige medewerkers kunnen u uitstekend adviseren.

Slaginstrumenten

Filter

Sorteren

Sorteren
72165Basix Classic Staal Snaredrum

Oorspronkelijke prijs was: €145,00.Huidige prijs is: €143,55.

Bassdrum mallet soft

Oorspronkelijke prijs was: €27,50.Huidige prijs is: €24,75.

Bekken PST5 10″ Splash

Oorspronkelijke prijs was: €48,10.Huidige prijs is: €43,30.

Boomwhackers Move & Groove set

Oorspronkelijke prijs was: €112,00.Huidige prijs is: €99,00.

Boston SB-10-V Draagriem Voor Marching Snare Drum

Oorspronkelijke prijs was: €33,92.Huidige prijs is: €30,50.

Zoveel meer dan een drumstel

Om ritme en snelheid te geven aan een muziekstuk worden vaak slaginstrumenten gebruikt. Bij slagwerkinstrumenten denkt vrijwel iedereen heel snel aan een drumstel. Dat komt natuurlijk omdat het drumstel veel gebruikt wordt in jazz-, pop- en rockmuziek en daarmee een grote bekendheid heeft. Maar slagwerk omvat meer. Bekijk hier onze drumstellen

Met stokken of met de hand bespeeld

Bij slaginstrumenten gaat het om alle instrumenten die je door een specifieke slagtechniek bespeelt. Dit kan zijn met stokken, kloppers of met de handen. De grote trom kent zelfs een met een pedaal bediende stok. De klank ontstaat dus door op het instrument te slaan of te tikken. Ook percussie instrumenten zijn slaginstrumenten.

Percussie is een verzamelnaam voor de meer exotische slaginstrumenten, dus niet zozeer het klassieke drumstel. Het percussie-instrument is meestal wat kleiner van formaat. Hierbij kun je denken aan conga's en bongo's of bijvoorbeeld claves. Claves zijn twee massieve hardhouten stokjes die tegen elkaar worden geslagen, waarbij de toonhoogte afhankelijk is van de grootte van de stokjes. En ook daarvoor kun je bij Brugman Muziek terecht.

Met of zonder klankvel

Slagwerk is op verschillende manieren in te delen. Zo kunnen we het hebben over slaginstrumenten zonder vel, zoals bijvoorbeeld bekkens, claves of xylofoon of slaginstrumenten met vel, zoals de kleine trom, pauken, bongo's, conga's en tom-toms.

Het drumstel bestaat uit verschillende trommels, marchingtrommen en bekkens en soms kleinere percussie instrumenten en is daarmee een combinatie van beide. De basisopstelling van een drumstel omvat een bass drum (grote trom), snare drum (kleine trom), high tom, mid tom en low tom, floor tom, een hihat en cymbals. Als percussie instrument zou je bijvoorbeeld een beatring of buisklokken kunnen toevoegen.

Ritme of melodie

Ook de indeling naar ritme of melodie is mogelijk. Vaak wordt met slagwerk de instrumenten zonder specifieke toonhoogte bedoeld. Maar er bestaan ook slaginstrumenten met een specifieke toonhoogte. Een voorbeeld van zo'n slaginstrument is de conga. Met deze slaginstrumenten wordt vooral een ritme aangegeven.

Melodische slagwerkinstrumenten daarentegen zijn instrumenten die ook een melodie of akkoorden kunnen voortbrengen, zoals de xylofoon.

Geluid te hard?

Het klassieke drumstel is een slaginstrument dat nogal wat geluid produceert als hierop gespeeld wordt. Dit wordt niet altijd overal en door iedereen gewaardeerd. Wilt u thuis graag op een drumstel spelen zonder familieleden of buren te storen, kies dan voor elektronisch trommels. Met een elektronisch drumstel kun je in je hoofdtelefoon spelen, waardoor dus maar weinig geluid wordt gemaakt. Brugman Muziek heeft een aantrekkelijk exemplaar in de webshop voor u.

Specifieke wensen

In onze shop vindt u diverse soorten slagwerkinstrumenten en aanverwante artikelen zoals bijvoorbeeld stokken. Bent u op zoek naar een specifiek slaginstrument en vindt u deze niet in de webshop, neem dan contact met ons op. Onze deskundige medewerkers helpen u graag verder.

cart