Gratis verzending
Verzending €3,95
Alle producten speelklaar gemaakt
14 dagen niet goed, geld terug
0
0,00 0 artikelen

Geen producten in de winkelwagen.

Thuis in blaasinstrumenten
Blaasinstrumenten - Gitaren - Percussie - Slagwerken

Prijs

Prijs

Brugman Muziek specialist in muziekinstrumenten

Bent u op zoek naar een specifiek artikel of heeft u een vraag over één of meerdere van onze producten. Neem dan contact met ons op, onze deskundige medewerkers kunnen u uitstekend adviseren.

Elektrische gitaren

Filter

Sorteren

Sorteren
Aria 714-MK2 Pro II Hot Rod Collection Fullerton Elektrische Gitaar Turquoise Blue

Oorspronkelijke prijs was: €399,00.Huidige prijs is: €359,00.

Aria STB Series STB-PB Elektrische Basgitaar Black

Oorspronkelijke prijs was: €255,00.Huidige prijs is: €230,00.

Cocr100crs2CORT CR100 Cherry Red Sunburst Elektrische Gitaar

Oorspronkelijke prijs was: €359,00.Huidige prijs is: €323,00.

Cocr250vb2CORT CR250 Vintage Burst Elektrische Gitaar

Oorspronkelijke prijs was: €559,00.Huidige prijs is: €503,00.

Cokx100maCORT KX100 Metallic Ash Elektrische gitaar

Oorspronkelijke prijs was: €309,00.Huidige prijs is: €278,00.

P Region Sa260fm Tgb 4l 02Ibanez SA260FMTGB Elektrische Gitaar

Oorspronkelijke prijs was: €449,00.Huidige prijs is: €404,00.

Ibanez AEG AEG70VVH Elektrisch Akoestische Gitaar

Oorspronkelijke prijs was: €449,00.Huidige prijs is: €404,00.

Azes40prbIbanez AZES40PRB Elektrische Gitaar

Oorspronkelijke prijs was: €329,00.Huidige prijs is: €296,00.

Grg121dxwnfIbanez GRG121DXWNF Elektrische Gitaar

Oorspronkelijke prijs was: €249,00.Huidige prijs is: €224,00.

Ibanez GRX70QASB

Oorspronkelijke prijs was: €249,00.Huidige prijs is: €224,00.

Elektrische gitaren

In de popmuziek is de elektrische gitaar waanzinnig populair als instrument. Dat komt omdat de elektrische gitaar een zeer veelzijdig instrument is en in elke stijl van de popmuziek wel is toe te passen. Van rock en metal tot tot genres als blues, reggae en funk, de elektrische gitaar past overal bij.

Brugman Muziek heeft een prachtig assortiment muziekinstrumenten en voor zowel de beginnende als geoefende muzikant elektrische gitaren van populaire merken als Ibanez, Cort, les Paul en SX in het aanbod. Welke gitaar geschikt is, is heel persoonlijk. Welke klank heeft de voorkeur en welke muziekstijl gaat gespeeld worden? Voor uitgebreid advies en vooral het uitproberen van de verschillende elektrische gitaren nodigen we u van harte uit in onze winkel in Gaanderen. Wij vinden samen de perfecte elektrische gitaar voor u. Weet u al precies wat u wilt hebben, dan kunt u natuurlijk ook uw gitaar in de webshop aanschaffen. Daar vindt u tevens bijpassende accessoires zoals bijvoorbeeld de gitaarband, kabels en versterkers.

Van trillende snaren via elementen, elektrische stroom en een versterker naar geluid

De meest gangbare massieve elektrische gitaar heeft zes metalen snaren en zogenaamde elementen (magneten) in plaats van een klankgat. Deze elementen zetten de trillingen van de snaren om in elektrische stroom. Het geluid komt uiteindelijk uit een versterker die de elektrische stroom door middel van een luidspreker omzet.

De toon wordt beïnvloed door onder andere de vorm van de gitaar, het klankhout, de lengte van de snaren en de kwaliteit van het instrument. Bij dunne snaren wordt een helder geluid geproduceerd. Bij zware snaren hoort een meer galmend basgeluid. De versterker bepaalt de toon van de gitaar, waarna met pedalen verschillende effecten kunnen worden gegeven.

Elektrische gitaren in alle soorten en maten

Doordat elektrische gitaren in zoveel verschillende soorten en maten verkrijgbaar zijn, is er altijd wel een type wat past.

De meeste elektrische gitaren zijn in twee groepen in te delen: solid body elektrische gitaren en hollow body elektrische gitaren, waarbij de solid body gitaren wereldwijd het populairst zijn.

Solid body elektrische gitaren

Solid body gitaren hebben een massieve body en daarmee een fellere klank. Van rondzingen (feedback) heeft de solid body gitaar minder last zodat ze beter geschikt is voor hoge geluidsniveaus en deze gitaar levert meer sustain, wat wil zeggen dat de klank langer voortduurt.

Houtsoorten, ontwerp en elementen zijn bepalend voor het karakteristieke geluid en sustain van de solid body gitaar. De meest populaire modellen en bekende modellen zijn: Fender Telecaster, Fender Stratocaster, Gibson Les Paul en Gibson SG.

Hollow body elektrische gitaren

De hollow body elektrische gitaar is voorzien van een holle klankkast. De klank wordt extra versterkt door een elektrische opnemer. Door hun klankkast hebben deze gitaren en veel warmer geluid. De bekendste merken zijn Gretsch en Gibson

Zoveel verschillende vormen

Vooral solid body’s zijn er in een groot aantal verschillende vormen. Vele vormen gaan terug op een specifiek model van een bepaald merk, die later door andere merken weer werden overgenomen en zo ‘klassieke’ gitaarvormen werden. Zo ook bijvoorbeeld de Fender Stratocaster of het Stratocaster model. Dit model is zonder meer één van de allerpopulairste gitaarvormen, bekend als St-model.

Gitaarspelen

Om goed elektrische gitaar te kunnen spelen is behoorlijk wat kracht in de vingers nodig. Elektrische gitaren hebben stalen snaren, waarbij de snaarspanning veel hoger en het materiaal harder is dan bij een klassieke gitaar met nylon snaren. Ben je beginner, dan horen zere vingers er dus eerst wel een beetje bij.

Snaren vervangen

Het vervangen van de snaren op een gitaar is essentieel als de klank goed moet blijven. Snaren worden namelijk moeilijker te bespelen doordat het zweet op onze handen zorgt voor oxidatie. Als de snaren dan ook doffer gaan klinken, de gitaar lastiger te stemmen is en het geluid minder toonvast wordt, is het tijd de snaren te vervangen. Wanneer dat is, verschilt sterk per gitaar en hoe vaak deze bespeeld wordt.

Een elektrische gitaar kopen doet u bij Brugman Muziek

Wilt u elektrische gitaar leren spelen en bent u op zoek naar uw eerste gitaar? Of bent u geoefend of professioneel gitarist en toe aan een nieuwe elektrische gitaar? Brugman Muziek heeft een breed scala gitaren en een prachtig assortiment populaire elektrische gitaren. Zo hebben we voor iedere gitarist een passend exemplaar.

In onze webshop bieden we een groot aanbod gitaren en aanverwante artikelen. Bent u op zoek naar bijvoorbeeld speciale edities of een specifiek model en vindt u die niet in de webshop, kom dan naar onze winkel in Gaanderen of neem contact met ons op. Wij zijn van dinsdag t/m zaterdag tussen 9.00 en 16.00 uur telefonisch te bereiken op nummer 0315-323457. Ook is een bericht via e-mail info@brugmanmuziek.nl mogelijk. Onze deskundige medewerkers helpen u graag verder.

cart