Gratis verzending
Verzending €3,95
Alle producten speelklaar gemaakt
14 dagen niet goed, geld terug
0
0,00 0 artikelen

Geen producten in de winkelwagen.

Thuis in blaasinstrumenten
Blaasinstrumenten - Gitaren - Percussie - Slagwerken

Prijs

Prijs

Is aanbieding?

Is aanbieding?
  • Alleen aanbiedingen (7)

Merk

Merk
  • SX (2)

Brugman Muziek specialist in muziekinstrumenten

Bent u op zoek naar een specifiek artikel of heeft u een vraag over één of meerdere van onze producten. Neem dan contact met ons op, onze deskundige medewerkers kunnen u uitstekend adviseren.

Basgitaren

Als we het hebben over basgitaren, dan denken we – hoewel er ook akoestische basgitaren zijn – meteen aan de elektrische basgitaar. En dat terwijl de eerste elektrische basgitaar die in 1936 gebouwd werd helemaal geen succes was. Pas sinds Leo Fender in 1951 de Precision Bass uitbracht – de eerste in serie geproduceerde elektrische basgitaar – is de elektrische gitaar niet meer weg te denken uit de rock- en popmuziek. Doordat het instrument door deze muziekstromingen direct omarmd werd, werd dit type elektrische gitaar een enorm commercieel succes en is deze inmiddels ook in andere genres onmisbaar geworden.

Filter

Sorteren

Sorteren
Cort GB GB24JJ Basgitaar 2 Tone Burst

Oorspronkelijke prijs was: €339,00.Huidige prijs is: €305,00.

Eko VJB200-BLK Elektrische Bass Gitaar

Oorspronkelijke prijs was: €266,00.Huidige prijs is: €239,00.

Eko VPJ280V-Relic-Red Elektrische Basgitaar

Oorspronkelijke prijs was: €365,00.Huidige prijs is: €328,00.

Aegb24emhsIbanez AEGB24EMHS Electrische gitaar

Oorspronkelijke prijs was: €489,00.Huidige prijs is: €439,00.

Sb1sk SbSX SB1SK-3TS Elektrisch Basgitaarpakket

Oorspronkelijke prijs was: €413,92.Huidige prijs is: €373,00.

SX SPB6234-3TS Retro Series elektrische basgitaar 3/4

Oorspronkelijke prijs was: €267,90.Huidige prijs is: €241,00.

SX Vintage SP62/3TS Elektrische Basgitaar

Oorspronkelijke prijs was: €250,00.Huidige prijs is: €225,00.

Basgitaren in ons assortiment

Natuurlijk vind u in het assortiment van Brugman Muziek ook een mooie collectie basgitaren en bijpassende versterkers.

Snaarinstrument met of zonder frets

De basgitaar is een snaarinstrument en heeft traditioneel vier snaren. Maar er zijn naast de 4 snarige basgitaren ook modellen met meer (vijf, zeven, acht of negen) snaren. Voordeel van de traditionele elektrische basgitaar met vier snaren is, dat deze door de dunnere hals makkelijk te hanteren is. Dit maakt hem ideaal voor beginnende gitaristen. De vijf- of meer-snarige elektrische basgitaren bieden daarentegen meer ruimte voor creativiteit.

De snaren kunnen van verschillende materialen gemaakt zijn. Voor elektrische basgitaren worden vooral roestvrij staal en nikkel veel gebruikt. Als de snaar nieuw is klinkt deze fris, rijk en gelijkmatig. De klank wordt echter doffer naarmate de snaar ouder wordt.

Fretloze bassen een uitzondering

De eerste basgitaren hadden frets en nog steeds worden de meeste basgitaren daarmee uitgevoerd. Maar de fretloze basgitaar bestaat ook. De fret helpt bij de toonbepaling van de aanslag op de gitaar en maakt het vinden van de juiste noten gemakkelijker. Door de vinger net achter de fret te zetten waar je wilt aanslaan, ontstaat een specifieke toon.

Vingers in plaats van plectrum

Voor het bespelen van de elektrische basgitaar kan - net als bij de akoestische basgitaar- een plectrum worden gebruikt. Maar Leo Fender ging er bij het ontwerpen van de Precision Bass vanuit, dat bassisten snaren met hun duim zouden gaan plukken. Hij had het bij het rechte eind, want dit is ook de meest gebruikte speelstijl geworden.

De klank

Een elektrische basgitaar heeft geen klankkast, maar maakt gebruik van elementen. De klank van de elektrische bas wordt dan ook voor het grootste deel bepaald door het gebruikte hout, het aantal snaren, de elementen en het gebruik van de vingers. Ook de manier van afdempen heeft invloed op de klank. De elementen op de basgitaar creëren geluid, dat door middel van een kabel wordt doorgestuurd naar een versterker. Omdat een elektrische basgitaar zelf nauwelijks volume heeft is het gebruik van versterkers echt noodzakelijk.

Het gebruikte hout

Er zijn verschillende houtsoorten waar elektrische basgitaren van gemaakt kunnen zijn, waarbij het hout dat voor de top van de klankkast gebruikt wordt het meeste invloed heeft op de klank van het instrument. Er zijn basgitaren van onder andere essen en elzenhout, mahonie, lindehout en esdoorn. Elk met hun eigen geluid: sustain (het doorklinken van de trilling van de snaar), toonscherpte of warmte.

De bouwstijl van de elektrische bas

Bij het bouwen van een gitaar wordt gebruik gemaakt van verschillende bouwconstructies. Bij een set-neck constructie wordt de hals van de gitaar in de body gelijmd, bij een bolt-on, het traditionele ontwerp van de elektrische basgitaar en het meest voorkomend, is het een apart stuk hout dat op de body wordt geschroefd. Als hals en middenstuk van de body zijn gemaakt van een stuk hout wordt gesproken over een doorlopende hals. Voordeel van de bolt-on constructie is onder andere dat de hals kan worden vervangen als deze beschadigd is.

Basgitaar kopen bij Brugman Muziek

Bent u op zoek naar uw eerste elektrische basgitaar of geoefend bassist en muzikant en weet u precies wat u hebben wilt? In beide gevallen bent u bij Brugman Muziek aan het juiste adres. Wij hebben een prachtig assortiment gitaren, waaronder basgitaren van de mooie en kwaliteitsmerken Cort, SX en G&L (opgericht door Leo Fender zelf). Voor alle bassisten is er wel een passend exemplaar. Ook kunt u bij ons terecht voor bijbehorende accessoires, bladmuziek en onderhoud.

Weet u al heel goed wat u hebben wilt en heeft u veel verstand van gitaren? Dan kunt u dus gemakkelijk online uw basgitaar kopen. Heeft u nog geen keus gemaakt, advies nodig of bent u op zoek naar bijvoorbeeld speciale edities of een specifiek model, kom dan naar onze winkel in Gaanderen. Onze winkel ademt muziek. U kunt hier op uw gemak rondkijken en bent vrij om op verschillende muziekinstrumenten te spelen. En zodra u een vraag heeft, staan onze specialisten voor u klaar om u een advies op maat te geven.

Aarzel niet om contact op te nemen

Natuurlijk kunt u voor uw aankoop ook eerst even contact opnemen. Dat kan per telefoon of e mail. Wij zijn van dinsdag t/m zaterdag telefonisch te bereiken op nummer 0315-323457 en via e-mail info@brugmanmuziek.nl. Onze deskundige medewerkers helpen u graag verder.

cart