Gratis verzending
Verzending €3,95
Alle producten speelklaar gemaakt
14 dagen niet goed, geld terug
0
0,00 0 artikelen

Geen producten in de winkelwagen.

Thuis in blaasinstrumenten
Blaasinstrumenten - Gitaren - Percussie - Slagwerken

Prijs

Prijs

Is aanbieding?

Is aanbieding?
 • Alleen aanbiedingen (251)

Merk

Merk
 • A&S (7)
 • Aidis (3)
 • Antigua (1)
 • Antoine Courtois (1)
 • Azumi (1)

Serie

Serie
 • 1000 (3)
 • 1100 (3)
 • 1100 Performance (1)
 • 1101 Performance (1)
 • 500 (1)

Geschikt voor

Geschikt voor
 • aan lessenaar (2)
 • alt en tenorsaxofoo (1)
 • altsax (1)
 • altsaxofoon (32)
 • baritonsaxofoon (11)

Materiaal

Materiaal
 • ABS (1)
 • aluminium (7)
 • aluminium met PVC rand (1)
 • beukenhout (2)
 • eboniet (25)

Brugman Muziek specialist in muziekinstrumenten

Bent u op zoek naar een specifiek artikel of heeft u een vraag over één of meerdere van onze producten. Neem dan contact met ons op, onze deskundige medewerkers kunnen u uitstekend adviseren.

Trompet

Filter

Sorteren

Sorteren
Jupiter 700 Series JTR700R Bb Trompet

Oorspronkelijke prijs was: €744,00.Huidige prijs is: €633,00.

Jupiter 700 Series JTR701 Bb Trompet

Oorspronkelijke prijs was: €677,00.Huidige prijs is: €609,00.

Jupiter JTR500SQ

Oorspronkelijke prijs was: €810,00.Huidige prijs is: €689,00.

Yamaha YTR4335GS Trompet

Oorspronkelijke prijs was: €1.155,00.Huidige prijs is: €981,00.

Yamaha trompet YTR3335S

Oorspronkelijke prijs was: €1.076,00.Huidige prijs is: €915,00.

De trompet

Voor trompetten bent u bij Brugman Muziek aan het juiste adres. Als specialist in blaasinstrumenten heeft Brugman een ruime collectie koperblazers, waaronder trompetten. Zowel voor beginners als de geoefende en professionele trompettist biedt Brugman Muziek keuze uit uiteenlopende populaire merken in verschillende prijsklassen. Van de merken Bach, Jupiter en Yamaha zijn meerdere modellen uit voorraad leverbaar.

Eén van de hoogst klinkende koperblazers

De trompet is een populair blaasinstrument en hoort bij de familie koperblaasinstrumenten. Dit blaasinstrument bestaat uit een spiraalvormige buis van koper met aan de ene kant een mondstuk en aan de andere kant een trechtervormige beker. De trompet heeft drie ventielen. Daarmee kan de lange buis van de trompet verlengd worden om zo verschillende toonhoogtes te maken. Verwant aan de trompet zijn onder andere de kornet (die zich uit de posthoorn ontwikkelde) en de bugel (met een wijdere buis en dus een zachtere klank).

Trompet spelen

Bij trompet spelen is veel fysieke kracht van de trompettist nodig. Er moet veel lucht door de trompet om geluid en muziek te kunnen creëren. Dat geluid ontstaat niet in de trompet zelf. De toon wordt gemaakt door de lippen in het mondstuk en wordt versterkt door de trompet. De lipspanning bepaalt de toonvorming. Om geluid uit een trompet te krijgen, is het niet genoeg om alleen te blazen of te ademen. De bespeler spant de lippen in het mondstuk en maakt een soort zoemend geluid, waarmee een trilling en daarmee de klank wordt geproduceerd.

De trompet kan een heldere en doordringende toon produceren, maar is gestemd om slechts een soort klank te maken. Er kunnen echter boventonen worden gemaakt door de vorm van de lippen te veranderen. Om andere tonen te creëren, worden de ventielen op het instrument gebruikt.

Gebruik van de ventielen

De toon wordt veranderd door op de ventielen te drukken. Wanneer die ingedrukt worden, wordt de buis langer gemaakt en daarmee leggen de trillingen een langere weg af in de lucht. Door allerlei combinaties van de ventielen kunnen alle tonen gespeeld worden en kan trompet geluid op veel manieren klinken. Van heel hoog tot laag, van schel en hard tot zacht gedempt. Het is ook mogelijk om het geluid te veranderen met behulp van een demper. Deze wordt in de beker geplaatst of ervoor gehouden om een andere klankkleur te maken Dempers zijn er in allerlei soorten en maten en gemaakt van verschillende materialen. Ze maken het mogelijk veel verschillende extra geluiden op de trompet te maken.

De Bb-trompet

Trompetten zijn verkrijgbaar in meerdere modellen. De meest voorkomende is de Bb-trompet. Daarnaast zijn er o.a. de pocket-, schuif-, bas- en piccolotrompet, de cornet en de flügelhorn.

Op de Bb-trompet, de meest voorkomende trompet, zitten drie ventielen. Het eerste ventiel maakt een toon die één toonhoogte lager ligt dan de oorspronkelijke, het tweede ventiel maakt een toon die een halve toonhoogte onder de oorspronkelijke ligt en het laatste ventiel anderhalve toon hieronder.

De trompet door de jaren heen

Trompetachtige instrumenten zijn van oudsher gebruikt als instrumenten om signalen op te spelen, bijvoorbeeld in de strijd of bij de jacht. Pas aan het einde van de 14e of begin 15e eeuw werden trompetten als muziekinstrumenten gebruikt in de klassieke muziek, waarna pas in de negentiende eeuw het ventiel werd bedacht. Sindsdien kunnen er veel meer tonen gespeeld worden en leent de klank van de trompet zich voor zo goed als elke muziekstijl: van popmuziek en jazz tot klassieke muziek. Toch is het heldere, scherpe geluid van de trompet het meest populair in de jazzmuziek.

Een trompet koopt u bij Brugman Muziek

Wilt u een trompet of aanverwante artikelen zoals mondstukken of bijvoorbeeld dempers kopen? Komt u dan vooral naar onze winkel in Gaanderen. De winkel ademt muziek. U vindt hier een keur aan producten op muzikaal gebied en de deskundige medewerkers geven u het beste advies over de verschillende modellen trompetten en accessoires. Ook is het mogelijk om een instrument uit te proberen. Dat geldt zowel voor nieuwe als gereviseerde instrumenten.

Weet u al heel goed wat u hebben wilt en heeft u veel verstand van trompetten? Dan kunt u in plaats van langskomen in de winkel er natuurlijk voor kiezen om in de webshop een nieuwe trompet te kopen. U vindt ook daar vast een type dat bij u past.

Brugman blaast nieuw leven in uw trompet

Brugman is erkend reparateur van koperblazers, en de reparatieafdeling is internationaal vermaard. Dus ook voor onderhoud en reparatie kunt u bij de vakmensen van Brugman Muziek terecht. Gaat het om revisie en reparatie? Brugman blaast uw oude trompet nieuw leven in en maakt de trompet weer als nieuw. En zij beloven dat niet alleen, maar garanderen dat ook. Op de uitgevoerde reparaties krijgt u minstens drie maanden garantie. Dat is nog eens een extra zekerheid.

cart