Gratis verzending
Verzending €3,95
Alle producten speelklaar gemaakt
14 dagen niet goed, geld terug
0
0,00 0 artikelen

Geen producten in de winkelwagen.

Thuis in blaasinstrumenten
Blaasinstrumenten - Gitaren - Percussie - Slagwerken

Prijs

Prijs

Brugman Muziek specialist in muziekinstrumenten

Bent u op zoek naar een specifiek artikel of heeft u een vraag over één of meerdere van onze producten. Neem dan contact met ons op, onze deskundige medewerkers kunnen u uitstekend adviseren.

Koperblaas

Opvallend glanzend en een krachtige rijke klank
Wij duiken graag in de fascinerende wereld van koperen blaasinstrumenten. De instrumenten die bekend staan om hun krachtige rijke klank en opvallende glanzende uiterlijk. Koper blaasinstrumenten vormen een onmisbaar onderdeel van diverse muzikale genres, van symfonieorkesten tot big bands en zelfs popmuziek. Maar heeft u zich ooit afgevraagd hoe koperen blaasinstrumenten hun unieke geluid produceren? Of waarom ze zelfs ‘koper’ genoemd worden als ze meestal van messing zijn gemaakt?

Filter

Sorteren

Sorteren
As Euphonium Aep 1150s 3 1 KompA&S Euphonium 1150S 3+1gecompenseerd

Oorspronkelijke prijs was: €2.234,00.Huidige prijs is: €1.899,00.

ACME TREKFLUIT

Oorspronkelijke prijs was: €60,10.Huidige prijs is: €54,00.

Antoine Courtois Professional 154 AC154R-2-0 Bugel

Oorspronkelijke prijs was: €3.843,00.Huidige prijs is: €3.458,00.

Arnold&Sons AEP-1142 Euphonium 3+1

Oorspronkelijke prijs was: €1.005,00.Huidige prijs is: €905,00.

3137 SB&S 3137-2-0 Challenger BbTrompet

Oorspronkelijke prijs was: €1.977,00.Huidige prijs is: €1.595,00.

501Bach FH501 Bb Bugel

Oorspronkelijke prijs was: €725,00.Huidige prijs is: €652,00.

Bach Stradivarius 180-37S Trompet

Oorspronkelijke prijs was: €4.054,00.Huidige prijs is: €3.446,00.

Tr450sBach TR450S Trompet

Oorspronkelijke prijs was: €994,00.Huidige prijs is: €895,00.

Bach TR501S Trompet

Oorspronkelijke prijs was: €584,00.Huidige prijs is: €525,00.

Een duik in de geschiedenis

Koperen blaasinstrumenten hebben een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. Oorspronkelijk werden ze gemaakt van puur koper en gebruikt voor religieuze en ceremoniële rituelen, maar ook als communicatiemiddel; ze werden gebruikt om signalen te geven op het slagveld.

Door de eeuwen heen hebben ambachtslieden de ontwerpen van koperblaas verfijnd en werd gekozen voor het gebruik van messing - een legering van koper en zink - omdat dit sterker en beter bewerkbaar was. Dit leidde tot de moderne, veelzijdige koperblaas instrumenten die we vandaag de dag kennen. Verschillende instrumenten, allemaal met hun eigen karakter en toepassing in de muziekwereld.

De magie van koperen blaasinstrumenten

Hoewel we ze vanwege hun historische roots nog steeds 'koperen' blaasinstrumenten noemen, zijn de meeste van deze glanzende schoonheden dus eigenlijk gemaakt van messing. Dit maakt ze niet alleen sterk en glimmend, maar zorgt ook voor die heldere, rijke klanken die we allemaal zo waarderen. Maar er is meer in de wereld van koperen blaasinstrumenten dan alleen messing!

Naast messing zijn er nog andere materialen elk met zijn eigen speciale twist op het geluid:

Brons: Voor diegenen die van een beetje meer diepte in hun muziek houden, zijn er instrumenten gemaakt van brons. Dit materiaal bevat meer tin dan messing en zorgt voor een rijkere, donkerdere klank. Perfect voor dramatische orkestrale stukken waar elke noot telt.

Nikkelzilver: Als je op zoek bent naar iets meer kracht en duurzaamheid, overweeg dan nikkelzilver. Deze robuuste legering is ideaal voor de buitenste schuiven van je instrument en zorgt voor een heldere klank die echt door de ruimte snijdt. Dit maakt het uitstekend geschikt voor grote ensembles waar je echt wilt opvallen.

Vergulde en verzilverde afwerkingen: Deze afwerkingen doen meer dan alleen mooi ogen; ze verfijnen ook de klank van je instrument. Vergulde instrumenten hebben een warmer, ronder geluid, perfect voor een zachte klank en melodieuze stukken. Verzilverde instrumenten daarentegen bieden een helderdere en scherpere klank, perfect voor situaties waarin precisie en duidelijkheid vereist zijn.

Elk van deze materialen voegt zijn eigen speciale sausje toe aan de muzikale mix, waardoor muzikanten kunnen kiezen uit een palet van klankkleuren om precies dat geluid te krijgen dat ze nodig hebben. Dus of je nu gaat voor de helderheid van messing, de diepte van brons, de kracht van nikkelzilver, of de subtiele nuances van verguld en verzilverd, er is altijd een materiaal dat past bij jouw speelstijl en de sfeer die je wilt neerzetten.

Wat maakt koperen blaasinstrumenten uniek?

Wat de koperblaas echt definieert, is hoe ze geluid maken. Het geluid ontstaat door de vibratie van lucht die door gespannen lippen op een trechtervormig mondstuk wordt geblazen.

De speler laat lucht trillen in het mondstuk door te 'zoemen' met de lippen. Deze trillingen worden vervolgens versterkt door de buizen van het instrument. Afhankelijk van het type instrument, wordt de lengte van de luchtkolom aangepast door het indrukken van ventielen of het verlengen van schuiven, wat verschillende tonen geeft. Daarnaast bepaalt de manier waarop je je lippen spant, of de noot hoger of lager wordt.

Ontmoet de koperfamilie

Binnen de koperfamilie maken we onderscheid tussen groot koper en klein koper en tussen scherp koper en zacht koper. Bij klein koper en groot koper zit het verschil in het formaat van de buis van het instrument. Bij het onderscheid tussen 'scherp' en 'zacht koper' draait het om de klankkleur en de vorm van het instrument. Scherp koper, zoals trompetten en trombones, heeft een heldere en doordringende klank, dankzij de cilindrische buis die pas aan het einde bij de beker wijder wordt. Het zachte koper daarentegen, denk aan de bugel en het euphonium, heeft een conische buis die over de gehele lengte geleidelijk wijder wordt, wat zorgt voor een warmere klank. Sommige instrumenten, zoals de cornet en hoorn, combineren beide vormen en kunnen daardoor in verschillende muzikale settings schitteren.

Meest voorkomende instrumenten

Trompetten zijn misschien wel de meest herkenbare koperblaasinstrumenten. Bekend om hun heldere, doordringende klanken, zijn trompetten een hoofdbestanddeel in zowel klassieke muziek als jazz.

Trombones bieden met hun unieke schuif de mogelijkheid om vloeiend tussen noten te glijden, wat een breed bereik van expressieve mogelijkheden biedt. De heldere, doordringende klank maakt hem zowel krachtig als veelzijdig. Trombones zijn favoriet in jazz en klassieke muziek.

Hoorns worden vaak gezien in symfonieorkesten en zijn geliefd om hun diepe, rijke tonen, die zowel krachtig in een luide passage als subtiel in een zachte melodie gespeeld kunnen worden.

Euphoniums, tubas en sousafoon zijn lagere koperblazers die diepe, rijke tonen leveren. Ze zijn essentieel voor het leveren van de basslijnen in muziekensembles.

Onderhoud van koperblaas

Goed onderhoud is cruciaal om uw koperen blaasinstrument in topconditie te houden. Regelmatige checks van kleine onderdelen zoals kurkjes, het oliën van de ventielen of schuif en het droogblazen en oppoetsen van je instrument na gebruik helpen al enorm. Natuurlijk kunt u voor dit onderhoud ook één van onze professionals inschakelen. Wij bieden professionele onderhouds- en reparatiediensten om uw muziekinstrument in topconditie te houden.

Accessoires voor de optimale speelervaring

Voor de optimale speelervaring bieden we bij Brugman Muziek een uitgebreide selectie aan accessoires, zoals onder andere dempers, draagriemen, muziekstandaards, koffers en tassen.

Keuze maken?

Bij Brugman Muziek begrijpen we de passie die muzikanten hebben voor hun instrumenten. Ons team van experts staat klaar om te helpen bij het vinden van het perfecte koperen blaasinstrument en de bijbehorende accessoires. Of u nu een beginner bent of een ervaren professional, bij Brugman vindt u kwaliteit en service die aan al uw muzikale behoeften voldoen.

Bezoek onze winkel of neem contact met ons op voor persoonlijk advies en ontdek ons uitgebreide assortiment. Beleef de magie van muziek bij Brugman Muziek!

cart