Gratis verzending
Verzending €3,95
Alle producten speelklaar gemaakt
14 dagen niet goed, geld terug
0
0,00 0 artikelen

Geen producten in de winkelwagen.

Thuis in blaasinstrumenten
Blaasinstrumenten - Gitaren - Percussie - Slagwerken

Prijs

Prijs

Is aanbieding?

Is aanbieding?
  • Alleen aanbiedingen (21)

Merk

Merk
  • A&S (2)
  • D'Addario (4)
  • Legere (24)
  • Vandoren (50)

Geschikt voor

Geschikt voor
  • altsaxofoon (20)
  • baritonsaxofoon (8)
  • Bb klarinet (1)
  • Bb-klarinet (9)
  • Duitse B-klarinet (1)

Brugman Muziek specialist in muziekinstrumenten

Bent u op zoek naar een specifiek artikel of heeft u een vraag over één of meerdere van onze producten. Neem dan contact met ons op, onze deskundige medewerkers kunnen u uitstekend adviseren.

Saxofoon

Filter

Sorteren

Sorteren
Antiqua SS4290LQ Sopraansaxofoon

Oorspronkelijke prijs was: €1.290,00.Huidige prijs is: €1.161,00.

Conn AS655 Altsaxofoon Voor Kinderen

Oorspronkelijke prijs was: €855,00.Huidige prijs is: €739,00.

Jupiter 1000 Series JBS1000 Baritonsaxofoon

Oorspronkelijke prijs was: €4.333,00.Huidige prijs is: €3.683,00.

Jupiter 1100 Performance Series JAS1167GL-FQ Altsaxofoon

Oorspronkelijke prijs was: €2.210,00.Huidige prijs is: €1.879,00.

Jupiter 1100 Series JTS1100Q Tenorsaxofoon

Oorspronkelijke prijs was: €2.744,00.Huidige prijs is: €2.395,00.

Jupiter 700 Series JAS700 Altsaxofoon

Oorspronkelijke prijs was: €1.222,00.Huidige prijs is: €1.099,00.

Jupiter JAS700Q Altsaxofoon

Oorspronkelijke prijs was: €1.222,00.Huidige prijs is: €1.099,00.

Lemonde SiriusLe Monde Sirius Amber Lacquer Altsaxofoon

Oorspronkelijke prijs was: €2.088,00.Huidige prijs is: €1.950,00.

SML Paris A420II Altsaxofoon

Oorspronkelijke prijs was: €588,00.Huidige prijs is: €499,00.

Saxofoon

De saxofoon is een zeer veelzijdig muziekinstrument, wat hem erg populair maakt. Bijna alle muziekstromen kunnen met de saxofoon worden gespeeld, zowel solo als in een groep met andere instrumenten. De saxofoon kan worden ingezet als begeleidingsinstrument, maar ook als instrument waarmee je de melodie speelt. En dat in allerlei muziekgenres, van jazz tot blues en popmuziek. Met een saxofoon zijn veel effecten mogelijk en kunt u qua klank en geluid dus alle kanten op. Bent u op zoek naar een saxofoon? Brugman Muziek heeft een mooie collectie in huis en helpt u als specialist in blaasinstrumenten graag bij het maken van een keuze.

Houtblaasinstrument

Een saxofoon is een riet-blaasinstrument en behoort daarmee tot de houtblazers. De meeste types hebben een S-vormige buis, die voorzien is van kleppen. Deze buis heeft een zogenaamde conische boring, wat betekent dat de buis van het mondstuk tot het bekeruiteinde steeds breder wordt. Het mondstuk van de sax is voorzien van een rietje. Dit riet zorgt ervoor dat er geluid ontstaat als op het mondstuk geblazen wordt. Vervolgens wordt dit weer beïnvloed door de verschillende gaten in het instrument. De toonhoogte wordt gemaakt door deze gaten te dichten met vingers of kleppen.

Ontwikkeling van de sax

De saxofoon werd vanaf 1840 ontwikkeld door de Belgische uitvinder Adolphe Sax, naar wie het instrument ook is vernoemd. Hij nam als voorbeeld de klarinet en had bij de ontwikkeling van de sax een instrument voor ogen dat de souplesse van strijkers zou hebben maar ook de dynamische mogelijkheden van het koper (luid) en de klankmogelijkheden van het hout.

De bassaxofoon was het eerste type dat door Adolphe Sax ontwikkeld werd. Vanwege de verhoudingen van de bassaxofoon en de controle van de buis was dit type makkelijker te bouwen. De rest van de saxofoonfamilie volgde later.

Geschikt voor ieder genre

In de beginjaren werd de saxofoon vooral veel gebruikt in militaire bands en in de latere harmonie- en fanfareorkesten. In de klassieke muziek werd de saxofoon gebruikt zowel als solo-, kamer- en als orkestinstrument. In de jaren dertig werd de saxofoon succesvol als een ritmisch instrument en onlosmakelijk verbonden met jazzmuziek.

Inmiddels heeft de saxofoon een belangrijke rol gekregen in het genre popmuziek. Van volksmuziek, house tot Cubaanse salsa, de saxofoon hoor je overal in terug.

Verschillende soorten saxofoons

Er zijn veel verschillende soorten saxofoons. Ze hebben allemaal een verschillende klank en worden gestemd in verschillende toonsoorten. Van kleine soprillo's tot grote bassaxofoon of zelfs enorme sub-contrabas saxofoons. De meeste zijn gestemd in es of bes. Daarmee kunnen dan ook bijna alle soorten muziek gespeeld worden; van klassiek tot jazz en pop.

De saxofoons die het meest bespeeld worden zijn de altsaxofoon, de sopraansaxofoon, de tenorsaxofoon en de baritonsaxofoon. De sopraan heeft doorgaans een rechte vorm. De alt, tenor en bariton zijn de bekende gebogen saxofoons.

De altsaxofoon

De altsaxofoon is een van de middelste leden van de saxofoonfamilie en wordt het meest bespeeld, zowel in pop als jazz. Daarnaast maakt deze meest voorkomende uitvoering altijd onderdeel uit van fanfare- en harmonieorkesten. Hij is groter dan de sopraansaxofoon maar kleiner dan de tenor. De altsaxofoon heeft een S-vorm met zwanenhals en is gestemd in Es.

Voor beginners is de alt een goed model om te starten. Met dit type saxofoon krijgt u het makkelijkst een goede basistechniek. En omdat de grootte van de altsax geschikt is voor iedereen, is deze ideaal voor zowel kinderen als volwassenen.

De sopraansaxofoon

De sopraansaxofoon is een van de kleinste leden van de saxofoon familie en moeilijker te bespelen dan de andere saxen. Deze saxofoon, doorgaans gestemd in Bes, heeft de hoogste toonhoogte. In tegenstelling tot de altsaxofoon, de tenor en de baritonsax heeft de sopraansax meestal een rechte en langwerpige vorm, in de stijl van een hobo en klarinet. Doordat een sopraan niet van hout is gemaakt zoals een klarinet, maar van metaal, klinkt deze toch anders.

De tenorsaxofoon

De tenorsax komt na de altsax het meeste voor, heeft een S-vorm met zwanenhals en is meestal in Bes gestemd. De rijke klank van de tenorsax ontstaat door de diepere toonhoogte, wat hem zo geliefd maakt. Vooral in de jazzmuziek is het een belangrijk instrument.

De baritonsaxofoon

De baritonsax komt wat minder vaak voor. Hij is door de extra bochten in de hals bij het mondstuk ook iets anders van vorm dan de alt en de tenor. De baritonsax, gestemd in Es, wordt het meest gebruikt in het harmonieorkesten en de fanfare en heeft een lage en warme klankkleur.

Saxofoon spelen

Een saxofoon is niet het makkelijkste instrument om te bespelen. Het bespelen van een saxofoon vraagt altijd om een goede lichaamshouding en het voor u meest geschikte mondstuk. Voor de beginnende saxofonist is daarnaast veel oefening en vooral geduld onontbeerlijk.

Een goede houding van de saxofonist is een must. U staat met licht gebogen benen en hangt de saxofoon op een goede hoogte ten opzichte van uw mond.

Om het meest geschikte mondstuk te vinden is het handig om verschillende rieten en mondstukken uit te proberen. Te zachte rieten of te harde rieten kunnen het spelen een stuk moeilijker maken.

Bekende merken

Bij Brugman Muziek vindt u saxofoons van merken zoals: Jupiter, SML, Trevor, Vivace, Yamaha en Yanagisawa, elk in zijn eigen prijsklasse. Wie een relatief voordelige saxofoon zoekt, kan bijvoorbeeld kiezen voor een SML. Bent u goed geoefend en op zoek naar een meer professioneel merk dan is Yanagisawa een optie.

Saxofoon kopen bij Brugman Muziek

Wilt u een saxofoon kopen? Kom dan vooral naar de muziekwinkel van Brugman. Onze winkel ademt muziek. U vindt hier een keur aan producten op muzikaal gebied en Brugman is specialist in blaasinstrumenten. De deskundige medewerkers geven u vakbekwaam advies over de verschillende modellen saxofoons en laten u ook graag muziekinstrumenten uitproberen. Dat geldt zowel voor nieuwe als gereviseerde instrumenten.

Weet u al heel goed wat u hebben wilt en heeft u veel verstand van saxofoons? Dan kunt u er natuurlijk voor kiezen om niet naar onze winkel te komen maar in de webshop een saxofoon te kopen. U vindt ook daar vast een saxofoon die u aanspreekt.

Ook voor onderhoud van uw instrument

Heeft uw eigen saxofoon onderhoud nodig? Ook dan bent u bij Brugman Muziek aan het juiste adres. Onze meesterreparateurs gaan er graag mee aan de slag en blazen uw instrumenten met de uiterste zorg nieuw leven in.

cart