Gratis verzending
Verzending €3,95
Alle producten speelklaar gemaakt
14 dagen niet goed, geld terug
0
0,00 0 artikelen

Geen producten in de winkelwagen.

Thuis in blaasinstrumenten
Blaasinstrumenten - Gitaren - Percussie - Slagwerken

Prijs

Prijs

Is aanbieding?

Is aanbieding?
  • Alleen aanbiedingen (21)

Merk

Merk
  • A&S (2)
  • D'Addario (4)
  • Legere (24)
  • Vandoren (50)

Geschikt voor

Geschikt voor
  • altsaxofoon (20)
  • baritonsaxofoon (8)
  • Bb klarinet (1)
  • Bb-klarinet (9)
  • Duitse B-klarinet (1)

Brugman Muziek specialist in muziekinstrumenten

Bent u op zoek naar een specifiek artikel of heeft u een vraag over één of meerdere van onze producten. Neem dan contact met ons op, onze deskundige medewerkers kunnen u uitstekend adviseren.

Dwarsfluit

Denk je aan de dwarsfluit, aan zijn hoge tonen en warme en heldere klankkleur, dan denk je al gauw aan de klassieke muziek. Maar de dwarsfluit heeft ook onder jazz- en popmuzikanten aardig wat liefhebbers en past eigenlijk in alle soorten muziek. Al decennialang is de dwarsfluit een populair muziekinstrument. Brugman Muziek heeft een mooie collectie dwarsfluiten, zowel voor de beginnende fluitist als de gevorderde en professionele muzikant.

Filter

Sorteren

Sorteren
Aidis 203B Dwarsfluit

Oorspronkelijke prijs was: €460,00.Huidige prijs is: €414,00.

Aidis 303B Dwarsfluit

Oorspronkelijke prijs was: €720,00.Huidige prijs is: €648,00.

Aidis 503B Dwarsfluit

Oorspronkelijke prijs was: €1.245,00.Huidige prijs is: €1.120,00.

AZUMI AZZ3E Dwarsfluit, Z-Cut, gesloten, E-mechaniek

Oorspronkelijke prijs was: €2.777,00.Huidige prijs is: €2.499,00.

Azz1e AZUMI AZZ1E Dwarsfluit

Oorspronkelijke prijs was: €1.499,00.Huidige prijs is: €1.349,00.

Azz2e Mf Web OriginalAzumi AZZ2E-MF Magic Flute Box

Oorspronkelijke prijs was: €1.977,00.Huidige prijs is: €1.779,00.

Jfl700ec Cbox En 02JUPITER JFL700EC-CBOX Dwarsfluit

Oorspronkelijke prijs was: €666,00.Huidige prijs is: €599,00.

Nuvo Kunststof Dwarsfluit voor Kinderen Wit/Groen

Oorspronkelijke prijs was: €34,90.Huidige prijs is: €29,65.

Nuvo Kunststof Dwarsfluit Voor Kinderen Zwart

Oorspronkelijke prijs was: €34,90.Huidige prijs is: €29,65.

Zo zit de fluit in elkaar

De dwarsfluit is een blaasinstrument en ziet eruit als een smalle rechte buis. De meeste zijn gemaakt van metaal of zilver en bestaan uit een kopstuk, een middenstuk met kleppen en een voetstuk met kleppen. Het kopstuk is voorzien van een stemschroef en mondstuk, waarbij het mondstuk bestaat uit een lipplaat rond de blaasopening.

Op het middenstuk en de voet samen zijn zo'n 16 kleppen aangebracht. Door de kleppen in te drukken, kan de toonhoogte veranderd worden. Hoe meer kleppen zijn ingedrukt, hoe meer afstand de lucht moet afleggen door de fluit. Dat maakt dat de toon lager klinkt. Een hogere klank ontstaat als minder kleppen ingedrukt zijn.

Open kleppen of gesloten kleppen

Dwarsfluiten zijn verkrijgbaar met open kleppen of met gesloten kleppen. De dwarsfluit met gesloten kleppen is wat makkelijker te bespelen, dus zeker ook voor beginners geschikt.

Een professionele dwarsfluit heeft over het algemeen open kleppen. Deze uitvoering met open kleppen biedt de mogelijkheid om glijdende en ¼-tonen te spelen. Bij dit type dwarsfluit zijn vijf van de gesloten kleppen doorboord en hebben een opening. Door weer plugjes in deze openingen te stoppen kan deze dwarsfluit in plaats van met open kleppen ook met gesloten kleppen bespeeld worden.

Verschillende types van de dwarsfluit

De dwarsfluit is verkrijgbaar in verschillende modellen. De piccolo is bijvoorbeeld de kleinere versie van de dwarsfluit en hoger gestemd. De altfluit en basfluit zijn beide grotere uitvoeringen en geven een lagere toon. Deze uitvoeringen hebben soms - vanwege de lengte - van de buis een gebogen kopstuk.

Dwarsfluit spelen

Bij het spelen op de dwarsfluit wordt het instrument niet verticaal, maar horizontaal en naar rechts gehouden en dwars op de lippen geblazen. Er wordt tegen het randje van het mondgat geblazen, waarna de lucht gaat trillen en de klank ontstaat. Door het instrument zelf wat in te korten of uit te trekken kan een wat hogere of lagere toon worden verkregen.

Het beïnvloeden van de toon

De lipspanning van de fluitist is van grote invloed op de toon, en ook het hard of zacht blazen op de dwarsfluit speelt mee. Bij zacht blazen ontstaat een lagere toon, bij hard blazen een hoge. Daarnaast wordt de toon beïnvloedt door gebruik van de kleppen op de fluit.

Het materiaal

Dwarsfluiten worden gemaakt in verschillende materialen of materiaalcombinaties. De meeste beginnersfluiten worden gemaakt van nikkelzilver, al dan niet verzilverd en klinken wat minder vol. Geoefende spelers kiezen vaak voor een verzilverde dwarsfluit, een verguld model of een geheel zilveren uitvoering en de professionele dwarsfluit is vaak gemaakt van volledig zilver of goud.

Wilt u een dwarsfluit aanschaffen, dan is het materiaal van de verschillende onderdelen van de fluit één van de belangrijkste eigenschappen om op te letten. Zeker het materiaal van het kopstuk is in grote mate bepalend voor de kwaliteit van het geluid.

Voor de beginnende fluitspeler is het standaard kopstuk wat op het instrument zit meestal prima. Voor gevorderde spelers is er onderscheid merkbaar in de verschillende kopstukken en door van kopstuk te veranderen kan de fluit naar wens worden aangepast. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het plaatsen van een zilveren kopstuk.

Accessoires

Bent u fluitist, dan merkt u dat het soms handig is de dwarsfluit even neer te zetten. Om dit veilig te doen, is een standaard een uitkomst. Voor het bewaren en vervoeren van de fluit mag een passende koffer niet ontbreken. Ook deze statieven en koffers vindt u in het ruime assortiment van Brugman Muziek binnen de categorie 'blaasinstrumenten - accessoire'.

Oh zo belangrijk: het onderhoud

Natuurlijk is voor een lange levensduur het onderhoud van de dwarsfluit bijzonder belangrijk. Fluiten worden bij het bespelen van binnen nat. Dat komt doordat de adem van de fluitist condens veroorzaakt. Het is dan ook belangrijk de dwarsfluit van binnen en buiten goed schoon en droog te maken. Dat kan met speciale wissers en doeken. Daarnaast is het raadzaam de schroeven af en toe met speciale kleppenolie te smeren. Dat zorgt ervoor dat het mechaniek soepel loopt.

Uiteraard vindt u verschillende onderhoudsproducten voor blaasinstrumenten in het assortiment van Brugman Muziek. Maar u kunt hiervoor natuurlijk ook bij onze specialisten in de winkel terecht.

De goede dwarsfluit kopen met advies van een specialist

Brugman Muziek is specialist in blaasinstrumenten en in onze winkel vindt u niet alleen nieuwe maar ook kwalitatief uitstekende gereviseerde blaasinstrumenten. Zowel voor de geoefende speler als de beginnende fluitist hebben we een passende dwarsfluit. Wij voeren onder andere de merken Yamaha, Azumi, Tomasi en Aidis.

Heeft u advies nodig of wilt u zeker weten dat u bij de aanschaf van een nieuwe dwarsfluit de juiste keuze maakt, komt u dan vooral naar onze winkel in Gaanderen. Daar kunt u altijd verschillende types en modellen uitproberen en staan onze specialisten voor u klaar om u een advies op maat te geven.

Bent u een geoefend fluitist, goed bekend met de dwarsfluit en weet u precies wat u hebben wilt, dan kunt u natuurlijk ook via de webshop bestellen. Staat uw gewilde dwarsfluit niet in de webshop, neemt u dan vooral contact op via mail of telefoon, wij helpen u graag verder.

Bij Brugman Muziek bent u dus altijd aan het juiste adres!

Brugman blaast nieuw leven in uw dwarsfluit

Brugman Muziek is erkend reparateur van houtblazers en de reparatieafdeling is internationaal vermaard. Dus ook voor reparatie van uw dwarsfluit kunt u bij de vakmensen van Brugman Muziek terecht. Brugman Muziek blaast uw oude dwarsfluit nieuw leven in en maakt deze weer als nieuw. En zij beloven dat niet alleen, maar garanderen dat ook. Op de uitgevoerde reparaties krijgt u minstens drie maanden garantie. Dat is nog eens een extra zekerheid.

cart